Ons bestuur

Onze bestuursleden ontvangen geen financiële beloning voor hun bestuurswerk.

thumbnail_Eric-180406- 113625

Eric Begeer (voorzitter)

Heel mijn leven al wil ik andere mensen laten delen in Gods liefde. Ik ben geïnteresseerd in andere talen en culturen en wat de ander drijft. Enkele jaren geleden heb ik daarom een cursus gevolgd over de Islam zodat ik beter weet wat hen beweegt. Met Esther van Schie (predikant-directeur van de stichting), Marien Kollenstaart (adviseur) en anderen zijn we een paar jaar geleden een Al Massira cursus voor christenen en zoekers uit een moslimachtergrond gestart. Van hieruit kwam ik in aanraking met de Stichting Geloofsinburgering. Ik vind het geweldig als mensen met allerlei achtergronden en kleuren samen God groot maken. Ik merk dat het heel veel migranten en vluchtelingen herkenning en rust geeft als ze hier andere gelovigen en lotgenoten ontmoeten. Geloofsinburgering helpt daar concreet aan mee voor migranten in Nederland en dat wil ik graag ondersteunen.
Ik ben getrouwd met Klazina en vader van 5 kinderen. Ik werk als information security officer bij een ICT bedrijf. Naast Voorzitter van de stichting Geloofsinburgering ben ik actief voor de wijkgemeente De Rank in Waddinxveen.

WhatsApp Image 2022-11-21 at 14.06.11

Bas Plaisier (Secretaris)

Mijn naam is Bas Plaisier. Sinds 2020 woon ik met Henny Wendt in Gouda met wie ik al meer dan 50 jaar getrouwd ben. We hebben vier kinderen en 12 kleinkinderen. Als emeritus predikant van de Protestantse Kerk in Nederland leid ik heel regelmatig kerkdiensten waaronder ook in Indonesische gemeenten.
We waren betrokken bij zendingswerk in Torajaland in Indonesië ( 7 jaar) en later 3 jaar in China / Hong Kong. In Nederland werkte ik tien jaar als predikant in de Haagse Moerwijk waar we de Kinderwinkel gesticht hebben die nu nog steeds als missionair project voor kinderen actief is. In 1997 werd ik de scriba/secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk en vanaf 2004 van de toen ontstane PKN.
Al jaren ben ik actief betrokken bij oecumene, vluchtelingenwerk en de relatie met migrantenkerken. En ben betrokken bij de PKN commissie die geloofsgesprekken voert met asielzoekers die als christen gevaar lopen als zij terug moeten keren

thumbnail_20190630_113612

Marion Huberland-van Velde (algemeen lid)

Mijn naam is Marion Huberland, getrouwd met Joël en samen hebben wij 3 kinderen: Mattanje (14), Josua (12) en Laëlle (9).
Sinds een aantal jaar zijn wij als gezin betrokken bij internationale kerk ICU in Gouda.
We genieten van de multiculturele diversiteit, contacten met mensen die zo verschillend zijn opgegroeid en elkaar hier vinden in het geloof in dezelfde God.
Naast de ICU zijn wij verbonden aan de kerk in Nesselande waar ik ouderling vorming en toerusting ben.
Stichting geloofsinburgering brengt deze beide kanten van ons kerkelijk leven samen.
Ik vind het prachtig om in het bestuur van de stichting een klein steentje te mogen bijdragen aan het grote werk van God in zijn koninkrijk.

Peter van Duijn

Peter van Duijn (Penningmeester)

Ik ben Peter van Duijn, getrouwd met Ria, vader van 3 prachtige dochters en opa van een net zo mooie kleindochter.
Zakelijk ben ik meer dan 40 jaar actief in technische, commerciële en management functies bij bedrijven die actief zijn in de internationale glastuinbouw. Zeven jaar geleden ben ik met twee partners het bedrijf Van Duijn & Partners gestart met als expertise klanten in een advies of interim rol te ondersteunen bij het innoveren van hun bedrijf(sprocessen). Ik ben enthousiast lid en penningmeester van de Lions Club in Zevenhuizen. In de PKN-gemeenten van Berkel en Rodenrijs en Zevenhuizen ben ik verspreid over die 4 decennia 15 jaar actief geweest als jeugd- en evangelisatie ouderling en als kerkrentmeester. Eind 2019 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Internationale Bijbel Bond in Amersfoort en nu dus bij de stichting Geloofsinburgering. Een prachtig initiatief waar ik graag mijn steentje aan bij wil dragen.

Onze adviseurs