Eritrese kookworkshop

Eritrese  Workshop (offline)
Salam, welkom bij de workshop Himbasha (pangebakken brood) en Buna (koffie) ceremonie!
Rahwa en Mehret nemen je mee in de wereld van de Eritrese cultuur.

Hoe ziet de workshop eruit?

Food Eerst leer je hoe je met de hand een Eritrees gistdeeg kneedt. Terwijl het rijst, ga je aan de slag met het voorbereiden van de groene koffiebonen en de gember voor de koffieceremonie. Daarna ga je door met het in de koekenpan bakken van de Himbasha. Tenslotte pof je de maiskorrels. Als alles klaarstaat ga je leren hoe je je buna kunt opkoken en opgieten voor een perfecte koffieceremonie.

Faith Tijdens de koffieceremonie vertellen Rahwa en Mehret je meer over de Eritrese cultuur. Ze vertellen onder andere over de achtergronden van de Eritrese manier van geloven en hoe jij contact kan leggen met Eritrese mensen in jouw omgeving.

Friends Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over hoe ook jij tot zegen kunt zijn voor Eritrese migranten in Nederland. En natuurlijk kan je je eigen ervaringen delen en vragen stellen.

Waar en wanneer is het?
De kookworkshops zijn van 19.00 – 21.00 uur in omgeving Gouda. De exacte locatie zullen we u een week van te voren laten weten.

Wat kost het?
De kookworkshop kost € 20,- p.p. Dit bedrag is inclusief alle ingrediënten voor de workshop en een drankje. Het bedrag kun je na opgave zelf overmaken naar het rekeningnummer van Stichting Geloofsinburgering onder vermelding van Arabische kookworkshop.

Meld je hier aan voor de workshop:

  •  *
    We communiceren graag informeel
  •  *
  •  *