Freedom Focus (binnenkort in het Russisch en het Oekraïens beschikbaar)

Migranten die hier komen wonen, komen vaak pas in Nederland aan het verwerken van hun (vlucht)geschiedenis toe. Dat is niet altijd makkelijk. Soms is er sprake van trauma of heftige vervreemding. Niet zelden komen mensen als gevolg daarvan terecht in verslaving of in andere problematiek. Met dit project willen wij hierin de helpende hand bieden.

Wij ontwikkelden een cursus traumaverwerking voor gebruik in multiculturele groepen: de Freedom Focus cursus. Het bijzondere van de cursus is dat er inzichten vanuit de psychologie en vanuit de bijbel gedeeld worden met aandacht voor de culturele achtergronden.

In 2021 hebben we de cursus getest in verschillende multiculturele pilotgroepen. Ook hebben we psychologen, theologen en migranten laten meelezen. De reacties waren zeer positief. In zomer 2022 komt de cursus daarom beschikbaar voor andere organisaties en kerken die er mee aan de slag willen.

De cursus bestaat uit 16 lessen en kent een variant voor mannen en een variant voor vrouwen. Opdrachten, psychoeducatie, gespreksvragen en gedachten uit de bijbel worden afgewisseld. De cursus is geschreven in het eenvoudig Nederlands. Er zijn vertalingen in het Engels en het Farsi beschikbaar, op termijn ook in het Arabisch.

Proefles

Even kennismaken? Hier kun je les 1 en les 2  van de vrouwenvariant inzien.

Webinar Inspiratie & Instructie

Op 20 juni van 19.30-21.00 is er een webinar voor mensen die overwegen met de cursus te gaan werken.

Op de hoogte blijven

Als je je mailadres op het reactieformulier achterlaat houden we je op de hoogte van nieuws rondom de cursus.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
 *