LogoNieuw-FF-2022-01

Migranten die hier komen wonen, komen vaak pas in Nederland aan het verwerken van hun (vlucht)geschiedenis toe. Dat is niet altijd makkelijk. Soms is er sprake van trauma of heftige vervreemding. Niet zelden komen mensen als gevolg daarvan terecht in verslaving of in andere problematiek. Met dit project willen wij hierin de helpende hand bieden.

Wij ontwikkelden een cursus traumaverwerking voor gebruik in multiculturele groepen: de Freedom Focus cursus. Het bijzondere van de cursus is dat er inzichten vanuit de psychologie en vanuit de bijbel gedeeld worden met aandacht voor de culturele achtergronden.

In 2021 hebben we de cursus getest in verschillende multiculturele pilotgroepen. Ook hebben we psychologen, theologen en migranten laten meelezen. De reacties waren zeer positief.

De cursus bestaat uit 16 lessen en kent een variant voor mannen en een variant voor vrouwen. Opdrachten, psychoeducatie, gespreksvragen en gedachten uit de bijbel worden afgewisseld. Inmiddels is de Freedom Focus Female cursus beschikbaar in het Engels en Nederlands. Er wordt momenteel ook gewerkt aan vertalingen van de cursus in het Oekraïens, Russisch, Farsi en Arabisch.

Website

Wil je de cursus bestellen? Kijk op www.freedomfocuscourse.com

Proefles

Even kennismaken? Hier kun je les 1 van de vrouwenvariant inzien.

Instructieavond

  • Op 25 april 2022 is er een instructieavond. De instructieavond  is voor iedereen die een Freedom Focus cursus wilt starten. Deze avond duurt van 19.30 uur – 22.00 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Reactieformulier

Als je je mailadres op het reactieformulier achterlaat houden we je op de hoogte van nieuws rondom de cursus.

  •  *
  •  *
  •  *