LogoNieuw-FF-2022-01

Migranten die hier komen wonen, komen vaak pas in Nederland aan het verwerken van hun (vlucht)geschiedenis toe. Dat is niet altijd makkelijk. Soms is er sprake van trauma of heftige vervreemding. Niet zelden komen mensen als gevolg daarvan terecht in verslaving of in andere problematiek. Met dit project willen wij hierin de helpende hand bieden.

Wij ontwikkelden een cursus traumaverwerking voor gebruik in multiculturele groepen: de Freedom Focus cursus. Het bijzondere van de cursus is dat er inzichten vanuit de psychologie en vanuit de bijbel gedeeld worden met aandacht voor de culturele achtergronden.

In 2021 hebben we de cursus getest in verschillende multiculturele pilotgroepen. Ook hebben we psychologen, theologen en migranten laten meelezen. De reacties waren zeer positief.

De cursus bestaat uit 16 lessen en kent een variant voor mannen en een variant voor vrouwen. Opdrachten, psychoeducatie, gespreksvragen en gedachten uit de bijbel worden afgewisseld. Inmiddels is de Freedom Focus Female cursus beschikbaar in het Engels. Er wordt momenteel ook gewerkt aan de Nederlandse versie en vertalingen van de cursus in het Oekraïens, Russisch, Farsi en Arabisch.

Proefles

Even kennismaken? Hier kun je les 1 van de vrouwenvariant inzien.

Presentatie en instructieavond

  • Op 24 januari 2022 – is de officiële presentatie. 24 januari wordt de Freedom Focus Female cursus gelanceerd en wordt het eerste Engelse exemplaar van het cursusboek overhandigd. De presentatie is van 15.00-17.00 uur met aansluitend een borrel. De middag vindt plaats in de Agnietenkapel in Gouda. Aanmelden kan hieronder in het reactieformulier.
  • Op 2 februari 2022 is er een instructieavond. De instructieavond  is voor iedereen die een Freedom Focus cursus wilt starten. Deze avond duurt van 19.30 uur – 22.00 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Op de hoogte blijven

Als je je mailadres op het reactieformulier achterlaat houden we je op de hoogte van nieuws rondom de cursus.

  •  *
  •  *
  •  *