Tien jaar geleden kregen we een tweedehands caravan cadeau. We vonden er een mooi plekje voor op een boerencamping. In al die jaren hebben er heel wat mensen gebruik van kunnen maken die in nood waren.
Soms kwam die nood door huiselijk geweld, soms door scheiding, soms door dakloosheid, soms als iemand ongedocumenteerd was. En soms zaten er collega’s (en wijzelf) als we even behoefte hadden aan rust. Het kon allemaal. Gratis en ongecompliceerd. Zo is de caravan een oaseplekje geworden dat veel mensen hiep als overbrugging om weer verder te kunnen.

Inmiddels is het caravannetje versleten. Hij lekt en schimmelt, het plastic van de zijwanden bladdert eraf en hij kan niet meer op slot. Rijp voor de sloop… Maar toch… we zouden wel graag dit time-out plekje dat voor zoveel mensen tot zegen kon zijn, beschikbaar houden.

En daarom doen we nu maar aan ‘durf-te-vragen’: Is er toevallig iemand die een 4-persoons (toer)caravan die nog in goede staat is ‘over’ heeft? En zou je dan willen overwegen om hem hiervoor beschikbaar te stellen? Of: wie vindt dit een mooi doel en wil hier iets aan bijdragen zodat er een nieuwe tweedhands caravan kan komen? Stuur een berichtje naar info@geloofsinburgering.nl of ga naar de doneerpagina.