Kookworkshops

Wonen er Chinezen bij jou in de straat? Komen er wel eens Eritreeërs in je kerk? Ontmoet je Syriërs in het park? Misschien vraag je je af hoe je de connectie kan maken en je geloof kan delen. Dan is één van onze kookworkshops precies iets voor jou.

Kookworkshops Food, Faith & Friends

Leer een Chinese, Arabische of Eritrese specialiteit koken en luister naar verhalen van christenmigranten uit die culturen. Leer over de gemeenschappen in Nederland en over hoe jij connectie kan maken met mensen van Aziatische, Arabische of Noord Afrikaanse afkomst.

In dit concept van Food & Faith & Friends verbinden we 3 verschillende dingen met elkaar:
Food – Eten is een cruciaal element in de cultuur. Het leven speelt zich vaak rondom de gemeenschappelijke maaltijd af. In deze workshop leer je de fijne kneepjes van een Syriër, Chinees of Eritreeër, zodat jij zelf een smakelijk authentiek gerecht kunt creëren.
Faith – Je hoort verhalen over hoe mensen uit deze cultuurgroep geloof beleven, je krijgt tips hoe je het geloof juist met hen kan delen en van elkaar kan leren.
Friends – Je krijgt tips hoe je een community kunt opbouwen en het leven samen kan delen. Én er is alle ruimte om jouw vragen te stellen en ervaringen te delen.

Je kunt kiezen uit de volgende 3 kookworkshops:

Arabische Pasteitjes

Chinese Bapao

Eritrese Himbasha

Klik op de workshop van je keuze voor meer informatie en opgave.