Oekraïense liederen en teksten

Muziek, liederen, gebeden en teksten kunnen een mooie manier zijn om Oekraïners te betrekken bij erediensten.

Als je Oekraïners uitnodigt voor je kerkdienst, is het handig om te vragen welke liederen ze kennen. De protestantse Oekraïners zijn over het algemeen bekend met melodieën van internationaal bekende gezangen als ‘Welke vriend is onze Jezus’, ‘Ere zij aan God de Vader’, ‘Grote God wij loven U’, ‘Abide with me’ of ‘Amazing grace’.

Paasliederen

Speciaal voor Pasen hebben we een lijst samengesteld met bekende liederen in het Oekraïens. Deze gratis download kun je ontvangen door via onderstaande knop je contactgegevens achter te laten.

Handboek liederen Oekraïens
Dit is een handig online liedboek van geestelijke liederen in het Engels en Oekraïens. Hoewel het een liedboek is van de Mormonen, zit er een groot aantal gezangen tussen die qua melodie en tekst bekend zijn in onze Nederlandse, protestantse liedbundels en liedcultuur: https://singpraises.net/charts/cross-reference?a=en_hymns&b=uk_hymns 

Suggesties liederen en teksten
Het is mogelijk om de liederen samen als gemeente te zingen, of samen te luisteren en te kijken naar de opnames. Hieronder een paar suggesties voor liederen en teksten:

Er is ook een lijst met Oekraiense liederen op bekende melodieen beschikbaar. Die kunt u opvragen via het contactformulier