Oekraïense en Russische vieringen

Op deze plek vermelden wij kerkdiensten in het Oekraïens of Russisch en kerkdiensten waar er standaard vertaling in één van beide talen is.

Je kunt vluchtelingen die op zoek zijn naar een dienst in de eigen taal dan naar deze diensten doorverwijzen. Daarnaast kun je natuurlijk ook in je eigen kerkdienst vluchtelingen uitnodigen en vertaling gaan aanbieden. Kijk voor tips hier.

Ga je zelf ook diensten in het Oekraïens of met Oekraïense vertaling organiseren, dan voegen we dit graag toe aan het overzicht. Je kan dat melden via het reactieformulier.

Let op: Hoewel vrijwel alle Oekraïners Russisch spreken kan het zijn dat een Russische kerkdienst vanwege de oorlog erg gevoelig ligt. Het is goed hier rekening mee te houden.

 

Katholieke diensten

De Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk in Nederland heeft vier plekken waarop op zondag de liturgie gevierd wordt. Het rooster staat op deze facebookpagina: Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk in Nederland

  • Locatie Utrecht: De parochie maakt gebruik van de Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 4, Utrecht
  • Locatie Alkmaar: Kerkelijk centrum De Blije Mare Kajakstraat 60, 1826 DH;
  • Locatie Eindhoven: H. Pius X kerk, Kardinaal de Jongweg 71, 5645 EN;
  • Locatie Rijswijk: Bonifatiuskerk, Van Vredenburchweg 69, 2282 SE;

Orthodoxe diensten

De Russisch orthodoxe kerk in Amsterdam wordt bezocht door internationaal publiek en heeft zich gedistantieerd van de oorlog, waardoor dit voor veel Oekraïense vluchtelingen ook een optie is:

Russisch-Orthodoxe Parochie van de Heilige Nikolaas van Myra te Amsterdam. Ze zijn te vinden op facebook: Russisch-Orthodoxe Kerk te Amsterdam. Свято-Никольский приход, Амстердам | Facebook

Locatie Amsterdam: Lijnbaansgracht 47, 1015 GR

Voor meer orthodoxe diensten kun je ook kijken op: orthodoxekerk.net

 

Protestantse diensten

De Bazuinkerk in Kampen heeft wekelijks om 14:30 uur een Oekraïense dienst.
Locatie: Cello 1, Kampen.
Voor meer info zie: https://www.rd.nl/artikel/965801-oekraiense-diensten-met-ds-vinogradsky-in-kampen 

Maranathakerk, Verlengde Looweg, ‘t Loo Oldebroek
Zaterdag dienst om 14.30 uur in het Oekraïens.