Sharing bread team

Sharing bread

Wat is het?

Wij zijn geraakt door de eenzaamheid en afzondering van mensen van verschillende nationaliteiten in Nederland. Het is veilig en vertrouwd om met mensen van onze eigen nationaliteit om te gaan. En vaak is het niet eens een bewuste keus, maar is het gewoon zo omdat je het gewend bent. Het kan lastig zijn om contact te maken met anderen en uit je eigen ‘bubbel’ te stappen. Wij zijn een online platform om de kloof tussen mensen te kleiner te maken. We zijn een plek waar je op een low-level manier kennis kunt maken met mensen van andere culturen. We ontdekken samen verschillende manieren van geloven, van leven in Nederland en van cultuur. We ontdekken lekkere, exotische manieren van eten en kunst. Niemand wordt buitengesloten en we veroordelen de ander niet. Het is bij ons niet erg om anders te zijn, we houden juist van verschillen. Wij willen bruggen bouwen tussen mensen op een eigentijdse manier. Niet prekerig of saai, maar juist praktisch en inspirerend.

Wat doen wij?

Als christelijke online lifestyle platform laten we zien dat geloven iets voor je hele leven is. Op Insta en Facebook zijn jouw thema’s onze thema’s! Onze volgers kunnen thema’s inbrengen waar ze meer over willen leren. Voorbeelden zijn: milieu, verlies, kleding, lichaam, muziek en meer. Op Facebook en Instagram posten we elke week heerlijke groene recepten. Ook posten we creatieve DIY-ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. We gaan het gesprek aan over geloofsvragen en posten Bijbelteksten met een toepassing voor nu. Het is niet erg om moeilijke vragen te bespreken, juist de moeilijke dingen horen ook bij het leven. We delen niet alleen plaatjes die ‘af’ zijn, maar we willen real zijn. Het leven is niet perfect en dat willen we niet negeren op Instagram. We maken gratis portretjes van ‘powervrouwen’ en hun favoriete Bijbeltekst. Zo krijg je elke dag iets om te inspireren christen te zijn in het dagelijks leven. In de Instastories vertellen mensen van verschillende nationaliteiten over hun manier van geloof beleven.

Naast online inspireren organiseren we verschillende workshops, vooralsnog in de omgeving van Gouda. We organiseren onder andere culturele kook- en bakworkshops, terrariumletteringworkshops, dansworkshops, culturele high tea’s en meer.

Een project dat door heel Nederland gaat is het uitdeelbrood, een zuurdesembrood dat wordt uitgedeeld aan mensen van alle nationaliteiten. Superlekker, makkelijk en gezellig. Klik op de onderstaande knop voor recepten in verschillende talen. Leuk om aan mee te doen.

Twee keer per jaar organiseren we een vrouwendag met sprekers, workshops en multiculturele optredens.

Wat kan jij doen?

Heel simpel: je helpt ons al door ons te volgen op Instagram en/of Facebook. Stel je vragen over het geloof en leven, of laat je inspireren door anderen. Op onze social-mediakanalen delen we de aankomende workshops waaraan je kunt deelnemen. Neem gerust ook vriendinnen mee!

Daarnaast kun je hier een uitdeelbrood aanvragen om uit te delen. Je kunt ook een vriend bemoedigen door als cadeau een gratis cartoonportretje te laten maken door kunstenares Margriet Shein (@shiningart). Heb je leuke DIY-ideeën of kun jij goed koken of bakken? Of ben je goed in het schrijven in andere talen? Wil jij jouw verhaal delen? Neem gerust contact op om te kijken of je kunt helpen!

 *
 *