Meer kleur in je kerk: Samen geloven met Oekraïners, Ghanezen, Surinamers, Syriërs en Perzen

Op maandag 9 mei organiseren we een webinar voor predikanten en pastores met dr. René de Reuver, prof. Mechteld Jansen en ds. Jurjen ten Brinke (14.00 uur – 15.15 uur).

In Psalm 133 wordt gezegd dat het ‘goed en heerlijk’ is als broeders samenwonen. Steeds meer migrantenchristenen zijn de laatste jaren in Nederland komen wonen. Toch zien we nog weinig vermenging tussen Nederlandse en migrantenchristenen als het gaat om de zondagse diensten en het samen beleven van het geloof. Tegelijk zouden beide groepen veel van elkaar kunnen leren. Hoe oefenen we ons als kerken in een open houding naar mensen met een andere culturele of geloofsachtergrond?

Op 9 mei organiseren de organisaties van het ‘Expert Netwerk Migranten’ een webinar rond dit thema voor predikanten, voorgangers en andere belangstellenden. Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: hoe kun je het aanpakken?

René de Reuver, scriba van de Protestantse kerk in Nederland, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de PThU en ds. Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord delen hun visie en ervaringen, en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De webinar is gratis te volgen. Opgeven is wel noodzakelijk en kan via deze link: https://www.gave.nl/webinar-meer-kleur-in-je-kerk

Meer informatie via info@geloofsinburgering.nl

Voor verdere verdieping op dit thema verwijzen we naar onze zomerconferentie op ma. 27 juni (9 – 16 uur), J. Haydnlaan 2a Utrecht.

Het Expert Netwerk Migranten bestaat uit: stichting Gave, stichting Geloofsinburgering, Protestantse Kerk in Nederland, stichting Evangelie & Moslims en International Church Plants.