Workshops

Geef je in één klik op voor onderstaande workshops! In het middagprogramma van de multiculturele vrouwendag is er keuze tussen verschillende workshops: taart decoreren, Chinese dumplings maken, Eritrese Buna, beauty roulette, drama en schilderen. Lees hieronder de beschrijvingen van de workshops. De workshops zijn praktisch en gezellig en geven je een kijkje in het leven van mensen uit andere culturen. De workshops zijn allemaal gratis. Geef je daarom op tijd op, want er zijn voor elke workshop een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
We vragen enkel om je naam en e-mailadres door te geven in het bovenstaande formulier, om je tegen die tijd nog een update te kunnen geven over de workshop. Geef je nu op, want vol=vol.

Amerikaanse taart decoreren

In deze workshop leer je de mooiste fondant-taarten maken. We zullen leren ontwerpen, afsmeren en decoreren. Er komen verschillende technieken aan bod en je krijgt veel creatieve vrijheid. Deze workshop is voor iedereen, ervaring is niet nodig. Ga naar huis met een prachtig versierde taart in het thema dat jij mooi vindt! Onder leiding van Anne van Schie. Anne heeft veel ervaring in het bakken en decoreren van taarten voor verschillende gelegenheden: bruidstaarten, babyshowertaarten, kindertaarten en meer. Wees er snel bij, want vol=vol.

Chinese dumplings maken

Wie kent ze niet; de overheerlijke Chinese dumplings? Onder leiding van Amber Huang en YangYang leer jij om op de Chinese manier dumplings te maken. Chinees koken is een vak apart, maar ontzettend leuk en leerzaam! Eet je zelfgemaakte, verse en warme dumplings ter plekke op of neem ze mee naar huis om je vrienden te verassen. Voor deze workshop geldt ook: vol=vol.

Eritrese buna (koffieceremonie)

Neem deel aan een echte Eritrese koffieceremonie. Kijk hoe de Eritrese vrouwen ter plekke koffiebonen roosteren en malen. Tijdens deze knusse workshop leer je heel praktisch hoe Eritrese vrouwen met elkaar ontspannen. Na het klaarmaken van de koffie drink je het samen. Vergis je niet; het smaakt niet als Nederlandse koffie! Bij de koffie krijg je ook nog een Eritrese lekkernij. Dit wil je geproefd hebben! Onder leiding van Mehret en Rahwa. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Beauty roulette

Ontspan tijdens deze multiculturele beauty roulette en voel je op en top vrouw. Eerst leer je twee Aziatische gezichtsmaskers maken onder leiding van Seng Hkawn, de masker-expert van Sharingbread. Je kiest een masker dat goed bij je gezicht past en het wordt heerlijk op je gezicht gemasseerd.
Tijdens het ontspannen met je maskertje kan je rustig wat lezen of lekker relaxen. Hierna kun je bij onze kapster een mooi kapsel laten maken en is onze visagist aanwezig om je te helpen met make-up. Onze kapster is Franciske Boog, gespecialiseerd in bruidskapsels. Visagiste Irene Bouwer heeft veel verstand van de huid en kleuren die bij het gezicht passen. Ook voor deze workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Drama workshop

Stap uit je comfort-zone en kom naar onze workshop theater. Leer met theater en toneel emoties te uiten vanuit verschillende culturen. Je werkt samen met andere vrouwen aan een klein theaterstuk. Wees niet bang, je hebt geen ervaring nodig voor deze workshop. De workshop wordt gegeven door Arjanna Honkoop, medeoprichtster van theatergroep Municipaliteit. Voor deze workshop geldt ook: vol=vol