Migranten en de kerk: Kansen en knelpunten

Een inspirerende online Zomerschool voor predikanten en voorgangers

Toegenomen migratie brengt voor de kerk spannende vragen mee: ‘Waarom zou je contact leggen met mensen met een migratieachtergrond en hoe kun je dat doen? Lukt het om samen kerk te zijn met christenmigranten? Wat levert het op? Waar liggen de kansen en knelpunten? Hoe ga je om met weerstanden in jezelf en je gemeente?’

Aan het begin van de zomervakantie bieden organisaties die samenwerken op het gebied van kerk & migranten (St. Gave, Protestantse Kerk in Nederland, St. Geloofsinburgering, Intercultural Church Plants, Intercultural Impact, St. Evangelie & Moslims) een zomerschool aan voor predikanten en voorgangers waarin deze vragen besproken worden.

De tweedaagse is te volgen via Zoom. De ingrediënten: inspirerende verhalen over best practices, een verdiepende theologische bijdrage, een panelgesprek met Prof. Mechteld Jansen (rector van de PThU), ds. Guisèle van Berkel (Zevende Dag Adventisten) en voorganger Farsid Seyedmehdi (Iraanse gemeente). En verder zijn er workshops o.a. over het Nederlandse asielbeleid en multiculturele communicatie, handvaten om aan de slag te gaan en natuurlijk is er ruimte voor gesprek en uitwisseling.

Het programma van de zomerschool is hier te vinden.

Informatie en opgave

Datum: 12 en 13 juli 2021 van 9.00 – 12.00 uur.

Kosten: 10 euro Opgeven kan via deze link: https://www.gave.nl/zomerschool

Eerst meer informatie? Mail naar: esther@geloofsinburgering.nl

Max. 40 deelnemers. Bij voldoende interesse herhaling op 12 en 13 augustus 2021