De Stichting Geloofsinburgering

De stichting bestaat uit een bestuur, waarvan de leden onbezoldigd hun bestuurswerk doen. Daarnaast heeft de stichting een predikant-directeur in dienst die werkt voor migranten namens de Protestantse Kerk Nederland. Zij stuurt een multicultureel team aan van betaalde vrijwilligers die actief zijn op deelgebieden, onder andere in de landenteams. Hieronder lees je meer over hen.

Esther van Schie, voorganger van de ICU te Gouda.

Ds. Esther van Schie

Mijn naam is Esther van Schie, ik ben getrouwd met Harm en moeder van drie dochters. Ik ben geboren en opgegroeid in Gouda. Van jongs af aan heb ik mij voor andere talen en culturen geïnteresseerd. Zo studeerde ik algemene taalwetenschap en Duits, woonde een tijdje in Congo, in Duitsland en in Amerika. Vijftien jaar lang werkte ik als docent inburgering en Nederlands als tweede taal. Met veel plezier! Daarnaast zijn Harm en ik al heel wat jaren actief als kerkplanters in een multiculturele setting.
In 2015 rondde ik mijn studie theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit af. Vanaf het begin was me duidelijk dat ik mijn tijd en energie wilde inzetten voor de vele migranten die in ons land zijn komen wonen. Juist ook als predikant wil ik voor hen beschikbaar zijn.
Vanaf 24 september 2017 ben ik werkzaam als predikant met een bijzondere opdracht. Door de Kerk in Nesselande, wijkgemeente van de Hervormde Gemeente Zevenhuizen, ben ik uitgezonden naar stichting Geloofsinburgering.
Nederlanders kunnen heel veel van migranten leren en migranten kunnen alle hulp bij het inburgeren gebruiken. Ik vind het mooi als Nederlandse en migrantenchristenen meer samen gaan optrekken. Pas samen zullen we tenslotte de lengte, breedte, hoogte en diepte van de liefde van Christus leren kennen.

SONY DSC

Huang Liang

Mijn naam is Huang Liang, mijn roepnaam is Amber. Ik ben geboren in China en daar opgegroeid tot ik 24 jaar was. In 2003 ben ik naar Nederland gekomen. Met mijn echtgenoot en twee kinderen woon ik nu in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Ik ben christen geworden in Nederland. De visie en missie van de stichting geloofsinburgering spreken me aan, want ik ben een Chinese en een migrant, ik ken ook het gevoel van ver weg zijn van je eigen familie, ik weet hoe moeilijk de beperking van taal- en cultuurverschil voor het dagelijks leven is.
Door het geloof weet ik dat God voor ons iedereen een plan heeft. Hij zal ons een hoopvolle toekomst geven. Dit goede nieuws wil ik aan mijn eigen volk en ook aan de mensen die in Nederland wonen vertellen.

SONY DSC

Mehret A. Ashengo

Ik ben Mehret A. Ashengo en ik ben geboren in Ethiopië. In 2009 ben ik naar Nederland gekomen. Ik heb in Ethiopië de studie Agricultural Enginering gedaan en heb ervaring met lezingen geven aan studenten in een landbouwschool. Ik heb een vervolgstudie gedaan aan de Hogeschool Rotterdam; International Business Management. Ik heb ervaring met administratief werk , op het gebied van customer relatie management in christelijk organisaties, en marktonderzoek.
Ik ben getrouwd met Semere W. Enamo en wij hebben twee kinderen. Semere en ik dienen in de Ethiopische Evangelische gemeente in Rotterdam. Mijn man is voorganger, en ik begeleid mensen in de kerk en ben koorlid en coördinator.
Ik heb een passie voor missionair werk, help graag de mensen om het evangelie te delen en ikzelf laat ook graag Jezus aan de mensen zien. Ik ben geïnteresseerd geraakt in de stichting Geloofsinburgering toen ik er van hoorde. Ik vind geloofsinburgering essentieel voor alle immigranten die in Nederland wonen. Ingeburgerd raken ook met je geloof is nuttig voor het dagelijks leven, om te integreren in de cultuur en het systeem om je heen. En ook om Jezus te volgen hier en voor later.

Jemima

Jemima Chandoe

Hoi ik ben Jemima Chandoe, 25 jaar oud en samen met mijn gezin woon ik in Moerkapelle. Ik ben geboren in Zevenaar en opgegroeid in Dordrecht. Zelf ben ik van Nederlands/Surinaamse afkomst (mijn vader is Surinaams en mijn moeder Nederlands.) Ik vind verschillende culturen leuk en voel me hierin thuis.

Mijn partner komt uit Myanmar. Mede door hem begrijp ik dat een cultuurverschil soms best lastig kan zijn, vooral met betrekking tot geloof. Het motiveert mij om hem te zien groeien. Wat de stichting doet vind ik dan ook erg waardevol werk en ik sluit me aan bij de missie en de visie.

Verder ben ik in 2018 afgestudeerd als grafisch vormgever aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Naast moeder zijn en twee dagen werken bij de Omoda in Rotterdam, doe ik momenteel 1 dag in de week vormgeven. Binnen de stichting ga ik de komende tijd de vormgeving oppakken, zoals flyertjes en foldertjes

SONY DSC

Seng Hkawn Sumlut

Mijn naam is Seng Hkawn, ik ben 29 jaar en heb de Kachinnationaliteit. Toen ik in Nederland aankwam waren er veel moeilijke dingen in mijn leven. Ik had niet zoveel vrienden, ik had een culture shock en de taal vond ik heel moeilijk. Het is niet makkelijk om alleen te leven als nieuwkomer in dit land. Soms voel ik me eenzaam. Maar God is altijd bij me. Hij houdt mij bij de hand.
Na twee jaar ontmoette ik Margriet. Samen zijn we begonnen met ons instagram account Sharing bread. Ik wil graag vrouwen helpen die zich net als ik alleen voelen hier in Nederland. We zijn allemaal zussen van elkaar in Christus.

Arjanne Honkoop

Arjanna Honkoop

Hoi ik ben Arjanna Honkoop. Ik ben 24 jaar en ik woon in Zeist. Ik heb een passie voor liedjes schrijven, tekenen, theater maken en reizen. Twee jaar geleden ben ik samen met Geloofsinburgering naar Griekenland afgereisd om daar vluchtelingenkampen te bezoeken. Dit was een indrukwekkende reis. We ontmoetten in de kampen christenen die daar onveilig en eenzaam waren, maar die ondanks alles toch een sterk geloof hadden. Hun geloof inspireerde mij en ik hoop dat migranten in Nederland dit geloof mogen vasthouden en zich minder eenzaam zullen voelen. Ik vind het mooi dat Stichting Geloofsinburgering zich hiervoor inzet. Bij Geloofsinburgering help ik met verschillende administratieve taken en de fondsenwerving, daarnaast ben ik de manager van Sharing Bread, een online platform voor migrantenvrouwen.

Angie Ng

Angie Ng

Mijn naam is Ng Bee Hiong. In 2011 ben ik naar Nederland gekomen met 4 kinderen. In Maleisië ben ik christen geworden via mijn man. Omdat de vrienden van de kerk in Maleisië mij veel goede voorbeelden lieten zien, ben ik overtuigd geraakt. Zij lieten mij de liefde van Jesus zien door hun omgang met mensen om hun heen.
Ik wil ook graag hun voetstappen volgen. De liefde die ik ontvang, wil ik graag doorgeven. Ik ben dankbaar dat ik een platform gevonden heb om de mensen te vertellen over geloofsinburgering. Omdat ik zelf ervaring heb als een nieuwe Nederlander, kan ik goed begrijpen hoe het voelt om in een nieuw land met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal, een nieuwe start te maken.
Ik hoop dat dit een deel is van Gods plan voor mij.

loek foto

Loek Balvers

Mijn naam is Loek Balvers. Ik heb een mooie reis gemaakt, zowel letterlijk als spiritueel. Na de universiteit Twente (elektrotechniek) ben ik 3 jaar op wereldreis geweest: door het Midden-Oosten, Iran en Pakistan om uiteindelijk in Maleisië te gaan wonen. Daar ben ik getrouwd met Ng Bee Hiong, een Chinese Maleisische vrouw. We hebben daar 4 mooie kinderen gekregen.
Vanuit Nederland ben ik vertrokken als atheïst. Maar in Maleisië, een moslimland, ben ik in Jezus gaan geloven. En nu ben ik een man die daar met veel passie over vertelt.
Bij stichting Geloofsinburgering assisteer ik bij de website.