Het team van Stichting Geloofsinburgering

De stichting bestaat uit een bestuur, waarvan de leden onbezoldigd hun bestuurswerk doen. Zij worden geholpen door een aantal ervaren adviseurs. Meer over over onze bestuursleden en adviseurs lees je hier. Daarnaast heeft de stichting een predikant-directeur in dienst die werkt voor migranten namens de Protestantse Kerk Nederland. Zij stuurt een multicultureel team aan van medewerkers en betaalde vrijwilligers die actief zijn in verschillende projecten zoals de landenteams. Hieronder lees je meer over onze werknemers en vrijwilligers. Deze pagina is nog in ontwikkeling.

Esther van Schie, voorganger van de ICU te Gouda.

Ds. Esther van Schie

Mijn naam is Esther van Schie, ik woon met Harm, mijn echtgenoot in Gouda en samen hebben we drie dochters. Ik heb het altijd al een voorrecht gevonden om in een multiculturele setting te werken. Vijftien jaar lang was ik docent inburgering en Nederlands als tweede taal.Vanaf  september 2017 ben ik werkzaam als predikant met een bijzondere opdracht. Door de Kerk in Nesselande, wijkgemeente van de Hervormde Gemeente Zevenhuizen, ben ik uitgezonden naar stichting Geloofsinburgering waar ik als directeur leiding aan mag geven.Nederlanders kunnen veel van migranten leren en migranten kunnen alle hulp bij het inburgeren gebruiken. Ik vind het mooi als Nederlandse en migrantenchristenen meer samen gaan optrekken. Pas samen zullen we tenslotte de lengte, breedte, hoogte en diepte van de liefde van Christus leren kennen.

marien

Ds. Marien Kollenstaart

Mijn naam is Marien en ik ben predikant toerusting en missionair werk voor Stichting Geloofsinburgering. Ik train de leiders van de landenteams en verzorg bijbelstudies bij de Al Massira (Arabische landenteam) en Farsigroepen (Iraans/Perzische landenteam). Ik heb ook de Freedom Focus cursus ontwikkeld. Daarnaast werk ik samen in het gezamenlijke project met Kerk in Actie van de PKN om lokale kerken te inspireren om samen te geloven met migranten.

Landenteams

SONY DSC

Huang Liang

Mijn naam is Huang Liang, mijn roepnaam is Amber. Ik ben geboren in China en daar opgegroeid tot ik 24 jaar was. In 2003 ben ik naar Nederland gekomen. Met mijn echtgenoot en twee kinderen woon ik nu in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Ik ben christen geworden in Nederland. De visie en missie van de stichting geloofsinburgering spreken me aan, want ik ben een Chinese en een migrant, ik ken ook het gevoel van ver weg zijn van je eigen familie, ik weet hoe moeilijk de beperking van taal- en cultuurverschil voor het dagelijks leven is.
Door het geloof weet ik dat God voor ons iedereen een plan heeft. Daarom wil ik graag Chinezen die in Nederland wonen helpen met de vragen die zij hebben bij hun (geloofs)inburgering.

Angie Ng

Angie NG Balvers

Mijn naam is Ng Bee Hiong. In 2011 ben ik naar Nederland gekomen met 4 kinderen. In Maleisië ben ik christen geworden via mijn man. De vrienden van de kerk in Maleisië lieten mij Jezus’ liefde zien en ik werd geraakt door het geloof. Ik wil ook graag hun voetstappen volgen. De liefde die ik ontvang, wil ik graag doorgeven. Bij Stichting Geloofsinburgering geef ik deze liefde aan andere Chinese vrouwen door hen te helpen bij hun inburgeringsvragen. Omdat ik zelf ervaring heb als een nieuwe Nederlander, kan ik goed begrijpen hoe het voelt om in een nieuw land met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal, een nieuwe start te maken.

miranda

Miranda Glasbergen

Hallo! Ik ben Miranda en ik ben betrokken bij het Eritrese landenteam samen met Rahwa en richt me daarbij op de vrouwen. Zelf heb ik twee jaar in het buitenland gewoond en heb daar ervaren hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je een handje willen helpen en vooral vriendschappen met je willen aangaan. Vanuit die gedachte en vanuit Gods opdracht om oog te hebben voor de vreemdeling ben ik bij geloofsinburgering uitgekomen. Nu ontmoeten we elkaar elke vrijdagochtend voor taalles of naailes en zijn we in kindervakanties regelmatig in speeltuinen te vinden ? Mijn wens is dat deze dames zich meer en meer thuis mogen voelen in Nederland en zo ook weer een inspiratiebron zullen worden voor andere vrouwen.  

WhatsApp Image 2022-12-02 at 13.24.10

Rahwa

Hoi, ik ben Rahwa! Ik woon in Gouda samen met mijn man en 3 kinderen. Vijf jaar geleden ben ik vanuit Eritrea naar Nederland gekomen. Bij Stichting Geloofsinburgering help ik bij het Eritrese landenteam. Ik vind het leuk om met andere mensen in contact te komen. Daarom spreek ik graag af met andere Eritrese en Ethiopische vrouwen. Ik nodig hen bij mij thuis af om samen koffie te drinken (Buna) en te praten. Met het Eritrese landenteam leer ik meer mensen kennen, oefen ik met andere de Nederlandse taal en we hebben naailes.

klazina

Klazina Begeer

Ik ben Klazina en ik ben betrokken bij het Arabische landenteam samen met Lamaii. Ik ben getrouwd met Eric, 3 dagen in de week werkzaam als Verpleegkundig Specialist in de ouderenzorg, daarnaast moeder van 5 kinderen. Mijn dochter in London, een zoon in Konstanz. Soms best ver maar ze wonen veilig. Wat een verschil met vluchtelingen. Zij hebben met geliefden, alleen maar telefonisch contact of geen contact! Hun familie leeft in oorlogssituaties en armoede! Wij kunnen familie voor onze medelanders zijn, zodat ze zich thuis voelen, en we een warm gezin zijn. Echt een voorrecht en zegen om daar een klein deeltje van uit te maken.

woman-4871154_1920

Lamaii

Mijn naam is Lamaii. Ik ben geboren en getogen in Irak als moslim. Ik heb Irak verlaten vanwege de onveilige situatie. Ik ben naar Nederland gekomen als vluchteling in oktober 2015. In Nederland heb ik de liefde van de Jezus gevonden en ik wil dit graag laten zien aan anderen, dat is mijn passie. Ik heb 4 kinderen en 5 kleinkinderen, deels in Nederland en deels in Irak. Het werk bij het Arabische landenteam. Dat doe ik graag omdat ik vind dat iedereen erbij hoort.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 09.30.44

Ehsan

Ik ben Ehsan. Ik woon in Gouda met mijn vrouw Roshank en onze kinderen. In 2018 moesten we ons huis in Iran verlaten en kwamen we naar Nederland. Ik help bij de Iraanse/Perzische groep. Culturele verschillen kunnen soms lastig zijn, maar ze kunnen ook leiden tot menselijke groei. Ik geloof dat met de liefde en genegenheid van Jezus geografische grenzen hun betekenis zullen verliezen, en met de verspreiding van het geloof zal de wereld een betere plek worden om te leven.

Vertalers

_1466608541_SDIM0866

Ding Qi

Hallo, mijn naam is Ding Qi. Ik ben 42 jaar. Mijn man en ik zijn net vanuit Nieuwerkerk naar Deventer verhuisd. Toen ik in Nieuwerkerk woonde heb ik Amber, Angie en Esther leren kennen. Ik heb gewerkt als leraar Chinees en vertaler Chinees. Ik wil ook heel graag vertaalwerk doen voor Stichting Geloofsinburgering, om de reddende en genade van Jezus Christus te doorgeven aan meer Chinezen die net als ik verlangen naar God.

WhatsApp Image 2022-09-15 at 17.11.13

Sophie van der Meer

Mijn naam is Sophie, ik studeer momenteel Biologie aan de universiteit van Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Afrika waar mijn ouders zendelingen waren en op mijn tiende ben ik verhuisd naar Nederland. Van jongs af aan ben ik blootgesteld aan diverse culturen die zich in Afrika bevinden maar ook aan de extreme uitbuiting en armoede. Hierom vind ik het belangrijk dat we als mensen elkaar proberen te helpen waar nodig is en kan. Door in de kerk actief te zijn en als Engels vertaler te functioneren voor Stichting geloofsinburgering hoop ik  mijn naasten van dienst te kunnen zijn.

Designers & website

WhatsApp Image 2022-09-15 at 12.29.47

Elias Fhaily

Mijn naam is Elias Fhaily. Ik ben geboren en getogen in Syrië als christen. Ik moest Syrië verlaten vanwege de oorlog. Eerst verhuisde ik naar Libanon en vervolgens naar Nederland in 2021. Ik geloof dat iedereen de kans moet hebben om erbij te horen en iemand naast zich te hebben. Geloofsinburgering is natuurlijk de beste plek om dat te doen en om ervaring op te doen. Ik studeerde computertechniek in Syrië. Ik vind het fijn om te helpen met grafisch ontwerp van de Freedom Focus cursus die gewijd is aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik hou ervan andere mensen te helpen en mijn best te doen bij alles wat ik doe.

DSC_0536

Jemima Chandoe

Hoi ik ben Jemima Chandoe en ik woon samen met mijn gezin in Moerkapelle. Ik ben geboren in Zevenaar en opgegroeid in Dordrecht. Zelf ben ik van Nederlands/Surinaamse afkomst (mijn vader is Surinaams en mijn moeder Nederlands.) Ik vind verschillende culturen leuk en voel me hierin thuis.
Mijn partner komt uit Myanmar. Mede door hem begrijp ik dat een cultuurverschil soms best lastig kan zijn, vooral met betrekking tot geloof. Het motiveert mij om hem te zien groeien.
Verder ben ik in 2018 afgestudeerd als grafisch vormgever aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Ik werk momenteel 2 dagen per week voor Stichting Geloofsinburgering. Ik zorg voor de vormgeving van de Freedom Focus cursus en Sharing Bread.

loek foto

Loek Balvers

Mijn naam is Loek Balvers. Ik heb een mooie reis gemaakt, zowel letterlijk als spiritueel. Na de universiteit Twente (elektrotechniek) ben ik 3 jaar op wereldreis geweest: door het Midden-Oosten, Iran en Pakistan om uiteindelijk in Maleisië te gaan wonen. Daar ben ik getrouwd met Ng Bee Hiong, een Chinese Maleisische vrouw. We hebben daar 4 mooie kinderen gekregen.
Vanuit Nederland ben ik vertrokken als atheïst. Maar in Maleisië, een moslimland, ben ik in Jezus gaan geloven. En nu ben ik een man die daar met veel passie over vertelt.
Bij stichting Geloofsinburgering assisteer ik bij de website.

Sharing Bread

image00102

Arianne Boog

Hoi Ik ben Arianne! Ik ben half Ghanees en half Nederlands en woon in Gouda. Sinds 2 jaar werk ik bij de stichting. Ik ben door een internationale kerk, de ICU in aanraking gekomen met de Stichting. Er werd aan mij gevraagd of ik misschien leuke content wilde maken voor Sharing Bread en sindsdien zit ik in het team. Sharing Bread is een platform voor alle soorten vrouwen van alle culturen, kleuren en maten. Ik maak filmpjes over cultuur, moeilijke vragen in de bijbel, dansfilmpjes en meme’s. Daarnaast organiseren wij evenementen. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik van verschillende culturen en vrouwen meer mag leren en de culturen in elkaar mag zien overlopen, waar ik zelf door mijn multiculturele achtergrond ook ervaring mee heb.

DSC_0503-1

Mikal Reschad

Mijn naam is Mikal Reschad en ik ben 16 jaar. Ik ben geboren in Nederland en opgegroeid in Gouda. Mijn vader is afkomstig uit Afghanistan en mijn moeder uit Nederland. Ik heb een grote interesse in culturen en daarnaast studeer ik journalistiek. Ik combineer dit alles bij Sharingbread, waar ik sinds kort deel van uit maak. Ik schrijf blogjes en maak video’s met veel plezier. Ik ben erg dankbaar hoe ik mijn interesses kan inzetten om andere vrouwen te helpen.

foto: © Mirjam van Klaarbergen

WhatsApp Image 2022-09-15 at 12.39.10

Joëlle van Schie

Mijn naam is Joëlle van Schie en ik studeer social work. ik ben opgegroeid in een internationale gemeente en heb dus vanaf jongs af aan veel meegekregen van verschillende culturen en heb daar ook veel interesse voor. Sinds eind 2020 zit ik in het Sharing Bread team en schrijf ik daarvoor content en nog veel meer. Ik vind het heel mooi om via mijn werk binnen te kunnen werken aan het koninkrijk van God.

foto: © Mirjam van Klaarbergen